Bútľavé reči #6 - sociálny verzus reálny život ?

Všetci dobre vieme, že čo vidíme v médiach je častokrát prikrášlené a v skutočnosti to tak nebolo, alebo pravda je úplne inde. To isté funguje aj na facebooku či instagrame. Keďže FB používam skôr len na komunikáciu s priateľmi a spolužiakmi, strediskom mojej tvorby sa stáva instagram. Tým, že študujem históriu a estetiku ale vrámci učiteľského smeru riešime tam aj internet a jeho vplyv nie len na deti. Ja ako ročník 93 som súčasťou generácie Y, ktorá ešte nie je až tak mobilovo závislá ( až tak :D ). Síce sa snažím zdokumenť celkom dosť vecí a podeliť sa s vami, ale je to skôr z toho dôvodu aby ste videli že žijem úplne obyčajný život.

Ako správny stallker, pozerám si profily svojich známych aj neznámych na instagrame, keďže buď študujú niekde ďaleko alebo nie je čas na stretko tak chcem vedieť kde sa nachádzajú alebo čo práve robia. A častokrát natrafím na to, že obyčajná šedá myška má na instagrame desať-tisíce sledovateľov na základe svojich fotiek o zrkadlo a vôbec by som ju na ulici nespoznala, že je to jedna a tá istá osoba. Ďalším príkladom sú motivatóri, radia vám v príspevkoch to ako máte žiť a správať sa aby ste mali šťastný život, majú miliony sledovateľov, ale pri tom oni samy vo svojom súkromnom živote sú strašne odporný, nepriateľský a ubližujú ľuďom, ktorým na nich záleží.
Tak načo je dobré viesť dvojitý život ? Keď všetci sme jednym slovom rovnaký ? Sme ľudia, prečo by som mala fotiť svoje raňajky nejako extra nastylované, keď proste natriem rožok, šupnem šunku a jem a že to vyzerá ako v súťaži o best breakfest :D Neukazujeme realitu, ktorú žijeme ale chceme aby si ľudia mysleli, že takto žijeme. Buď výnimočný medzi tými všetkými, ktorý sa hrajú na niečo a buď sám sebou. Máš bordel na stole tak ho maj, ja ho mám tiež :D
Strašne ma takéto profily iritujú, že ľudia sa na niečo hrajú, potom tí čo ich nepoznajú a sklamú sa keď danú osobu poznajú dlhšie. Radšej byť sám sebou a neobyčajne obyčajný :)
Toľko k môjmu posťažovaniu, už dlho to tu nebolo :)

Krásne sviatky aj piatky <3

Komentáre

Obľúbené príspevky