Ako sa pripraviť a čo si doniesť na fotenie (modelka)

Ahojte,
dnešný článok bude trošku informačný alebo skôr vám napíšem čo je pre mňa najlepšie keď si vezme dievča, ktoré idem fotiť (ďalej už len modelka) , ako sa pripraví a podobné informácie :)

Tieto informácie, sú čisto moje názory, pohľady a zistenia, ktoré som nadobudla podľa fotení. Vám (fotografom) môže vyhovovať úplne niečo iné :)



1) OBLEČENIE
Najzákladnejšou vecou na, ktoré na fotenie treba doniesť je vhodné oblečenie. Výber oblečenia veľmi záleží aj od miesta kde bude fotenie prebiehať a od témy.
Najlepšie farby na fotenie sú - biela,čierna, béžová, hnedá, bordová, tmavo-modrá,červená.
JAR- najlepšie farby na jarné fotenie sú biela, lososová, staro-ružová, bledo-modrá. Jednoduché jemné pastelové farby, aby vinikli črty dievčat,žien. Aby to bolo svieže, jemné a krásne. Aby modelky vyzerali plné energie a elánu, tak ako aj jar má pôsobiť.
LETO- na leto je taktiež najlepšie biela alebo čierna farba, vynikne aspoň opálená pokožka. Potom nejaká bledo-modrá alebo neónové farby, ktoré fotku rozžiaria.
JESEŇ- moje najobľúbenejšie obdobie, najlepšie sa hodia zemité farby (hnedá,béžová,bordo), kedy stromy sršia farbami a preto sa najlepšie hodia aj tie zemité, horčicové alebo klasická biela farba aby vyniklo prostredie.
ZIMA- jednoznačne čierna alebo tmavá námornícka modrá, farby ktoré dokonale kontrastujú s biely pozadím-snehom.

Ako oblečenie sú najlepšie jednoduché tričká, bez farebných potlačí, skôr s  nejakými pásikmi alebo krúžkami. Veci, ktoré na fotenie milujem sú pletené svetre, flanelové košele a čipkované veci ! Toto je najviac najlepšie na fotkách ! A potom rôzne šatočky, sukničky. Na fotenie je nutné si so sebou vždy vziať tmavo-modré džínsy a čierne legíny ! Dá sa to kombinovať so všetkým.

2) MAKE-UP
Záleží na veku modelky. No najzákladnejšiu vecou na tvári sú oči. Tie sú bránou do duše človeka a o to predsa pri fotení ide, aby na fotke nebol zachytení len váš úsmev ale aj duša :)
Takže najviac si záležať treba dať na očiach, k tým samozrejme patrí obočie, ktoré pekne tvár zvýrazní. Je nutné mať dobrý make-up, žiaden  nažltlý alebo orandžový otieň, pekne rozotretý a vytieňovať po krku, aby ste nemali stopu, ktorá vyzerá akoby vaša hlava bola len na tom krku nasadená. Vykontúrovať lícne kosti čelo, zosvetliť miesto pod očami a T zónu. Ale týchto vecí je na intertene kopu ( Ak by ste chceli samostatný článok alebo video o líčení na fotenie, napíšte mi do kometára ).

3) VLASY
Záleží čo sa vám hodí, buď vyžehliť alebo urobiť vlny. Popri foteniach sa to aj tak trošku mení, buď vám dám na hlávku čelenku alebo vám tie vlásky ja na mieste ešte upravím, aby to sedelo s témou fotenia. No vždy pred fotením umyť ! :)

4) NECHTY
Prosím keď idete fotiť, buď si nechty odlakujte alebo si ich prelakujte aby to vyzeralo dobre, zvoľte jednofarebné nechty týchto farieb -biela, nude alebo vínovo červená. Tieto vyzerajú na fotkách najlepšie.

5) DOPLNKY
Na fotenie si môže doniesť rôzne doplnky. Šály, klobúky, náhrdelniky alebo rôzne fascinátory (mašle, klobúčiky na bok hlavy) .

6) TOPÁNKY
Obuv, treba čo najpohodlnejšiu aby sa modelka bola schopná pohybovať. Rôzne lodičky len do kabelky a potom na mieste obuť, ak bude vôbec miesto vyhovovať.
back stage-kozmetika na often pripravená vždy

backstage-keď idem fotiť tri dievčatá, plus veci ktoré som doniesla ja :)


Dúfam, že som vám ako tak pomohla. Ak by ste mali záujem, môžem napísať aj verziu pre fotografov. Čo by si mali zaobstarať na fotenie . Alebo o správnych pózach :)


Komentáre

Obľúbené príspevky