Bútľave reči #4 - Milujem svoju prácu ale iritujú ma ľudia


Ahojte,

opäť som tak premýšľala nad všetkým možným čo sa mi popri fotení deje a dospäla som k tomu, že áno práca s ľuďmi je náročná to všetci vieme, ale prečo niekto robí druhému to čo nechce aby robili jemu ?



Milujem to čo robím, fotenie ma baví a veľmi aj keď je to nekonečná práca keďže nejde len o to nafotiť niečo ale treba to aj upraviť, dať vytlačiť nachystať balíčky a neviem čo všetko a zaberá veľmi veľa času a tu sa dostávame k téme dňa. Ak mám objednávku, vždy poviem že ju odovzdám niekedy o mesiac ako by som mala že áno o týždeň to máš keď viem že to do vtedy nestíham lebo nesedím len za počítačom ale taktiež sa venujem aj iným aktivitám a žijem nejaký súkromný život. Osoba XY si myslím, že ja prídem z fotenia nejakej akcie, svadby z hocičoho sadám k počítaču a idem upravovať ich fotky aby ich do večera mali, ale to že on má v práci 8 hodinovú pracovnú dobu a jak mu odbije 15:00 tak už vám ani telefón nezdvihne lebo on už nepracuje to nevidí ale vy ako fotograf musíte urobiť všetko. Pričom všetky podmienky ste mu povedali ešte pred dohodou. Dobre nejako pochopí že po 12 hodinovom fotení si idete pospať aj sa najesť a tak. Zobudíte sa a máte od neho milión správ typu: " Už si začala ? Ako na tom si ? Už mi môžeš nejaké fotky poslať?" No nie nemôžem, lebo nie si jediný zákazník, ktorý sa ku mne chodí fotiť.

Ak ste čítali niektorú z predošlých častí butľavých rečí, tak viete že sa vám tu snažím sťažovať a je to akoby nejaká forma denníčka. Viem, niekedy prešvihnem termín odovzdania či už z lenivosti alebo nejaké vážneho dôvodu ktorý nečakane príde. Ale keď mi dievča z TFP fotenia ( fotenie zadarmo) povie, že jej fotky mám uprednostniť pred platenou zákazkou, tak to beriem ako vtip dňa :D A preto TFP fotky mi trvá upraviť aj niekedy mesiac-dva a prečo ? Lebo odovzdám niekedy aj 20 fotiek, pričom by som mala len 5 ale ja sa neviem rozhodnúť a taktiež ak ich chcem dať na blog tak si ich potom to dievča stiahne čiže to je jedno :D Ale niečo čo mám zadarmo si počkám, neboj ja ich upravím ale až vtedy keď bude čas, lebo zatiaľ som sa nenaučila zvládať školu, prácu, rodinu, konníčky a ešte aj sledovanie seriálov tak aby som sa venovala všetkému na 100% :D


A preto sa vás pýtam stalo sa vám niekedy, že ste mali tak otravného klienta a to fotenie nebolo ani tak výhodne, že keby ste vedeli do predu že toto sa stane, tak by ste túto podmienku odmietli ? :D

Komentáre

  1. Odpovede
    1. Ďakujem :) myslím, že veľa ľudí má pár zlých skúseností o ktorých by vedel povedať svoje, ale budiž ľudia sú už raz taký, vidia len jednu stranu mince :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky